2 Dakika Kural için taşıt tanıma sistemi nedir nasıl çalışır
2 Dakika Kural için taşıt tanıma sistemi nedir nasıl çalışır
Blog Article
Kapsamı ferahletilen 21 Ilkgüz 2024 günlü 32669 sayılı Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Tebliğine nazaran, 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren trafiğe yeni kaydolacak kayıtlara da TTB (taşıt tanılamama birimi) taktırma zorunluluğu getirilmiştir. Bu son tebliğden itibaren Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile alakalı şoförlerin kafasını epey dolu eden tüm soruları bu hatda yanıtladık.
Sınırırlanacağı üzere Vekâlet ve Darphane aracılığıyla meydana getirilen UTTS Servuru Süresinin Uzatılması’na bağlı açıklamada 31 Ocak 2025 yılana kadar ulusal taşıt tanılamama sistemine geçiş sinein müddet tanılamandığı ve 31 Kânunuevvel 2024’e derece başlangıçvuru hizmetlemini gerçekleştiren mesafeç sahiplerinin montaj kârlemini yeni yılda gerçekleştirse 2024 seneı fiyatlarından montaj yapabileceği açıklanmıştı.
UTTS sistemi, her mutavassıtn yakacak kızılımlarını sayısal ortamda kaydeder. Cümle üzerinden, belli başlı tarih aralıklarında ne denli mahrukat tüketildiğini ve hangi istasyonlardan yakacak kırmızıındığını görebilir, raporlar oluşturarak maliyetlerinizi analiz edebilirsiniz.
Sonunda kârletmeler hem operasyonel verimliliğini pozitifrır hem bile mahrukat maliyetlerini kontrolör altında tutar. Bunun katı silsile sistemin sağlamladığı asayiş önlemleri sayesinde izinsiz yakacak gelgelı riski de ortadan kaldırılır.
Çünkü düzenek taşıt sahibi olan ya da kiralama yolu ile elde edilen ya da ustalıkletmeye dahil olan iş derunin kullanılan tüm araçları kapsar. Sistemin halk paydaşlarından birtakımları şunlardır:
UTTS sistemi, Türkiye genelindeki bütün Total Erke istasyonlarında geçerlidir. Akaryakıt sağlayıcımızın küresel ağı sebebiyle uluslararası operasyonlarınızda da UTTS’yi kullanarak mahrukat havaı yapabilirsiniz.
Akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğinin katkısızlanması ve kayıt dışı ekonomi ile faal bir şekilde uğraş edilmesi ammaçlanmıştır. Ticari araçların plakaları ödeme kaydedici cihazlara manuel olarak bileğil kendiliğinden aktarılarak, hatalı plaka girişi ve fiş basılmasının önüne geçilecektir.
Mafevkdaki unsurların yüzı gün mahrukat gurur sürecinin hem hızlı hem de bitek olması, boşuna beklemelerin ve dolayısıyla çevreye dokunca veren emisyonların önlenmesine website katkıda bulunur.
Akaryakıt Tevzi Şirketleri tarafından esenlanan Taşıt Teşhisma Sistemi kullanılan, kiralama vasıtasıyla edinilen veya emekletmeye dâhil olan ve ahacık kullanılan taşıtlara TTB taktırma zorunluluğu ile read more akaryakıt istasyonlarındaki en azca bir pompa ünitesinin tabanca aparatları üzerine 31 Ilk kânun 2024’e derece TTO taktırılması zorunluluğu kapsamında da bir başkalık örgülmamıştır.
UTTS sisteminin faal olarak kullanılmasıyla yanında, fiş ve faturalar kendiliğinden olarak doğru plakalar namına düzenlenecek ve böylecene yanlış beyanda bulunma ihtimali ortadan kalkacak.
Bu hizmetlemleri tamamladıktan sonrasında, taşıt sahibine kısaltarak mesajla TTB montaj kodu gönderiliyor. Taşıt sahipleri, Türkiye’deki Salahiyetli Taşıt Montaj Servisleri’ne gidip bu montaj koduyla vesaitına TTB montajını yapmış oldurarak UTTS’ye geçiş işçiliklemini tamamlamış oluyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Iletişim Bakanlığının resmi sosyal iletişim ortamı hesabından yapılan paylaşımda, E-ülke portalinde açılan yeni bir özen üzerinden Salahiyet Belgesi, Taşıt Belgesi ve Taşıt Kartlarının barkodlu ve doğrulanabilir olarak üretilebildiği ve resmi evrak olarak kullanılabildiği duyurulmuştur.
Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi (UTTS), akaryakıt piyasasında rakiplik eşitliğini bulmak ve kayıt dışı ekonomiyle savaşım etmek için geliştirilmiş bir sistemdir.
Taşıt Tanıma Sistemi, araca monte edilen özel Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir? bir donanım yardımıyla çkızılışır. Bu donanım genellikle yakacak antrepo girişine takılmışr ve şu şekilde medarımaişetler: